|
Aşk Sözleri Aşka Dair En Güzel Sözler... Hiçbir Aşk Sözlerle Anlatılmaz Ama Aşkın Değerini Yükselticek Sözler Vardır.. |
Sponsor Reklam Alanı | |
|
Seçenekler | Stil |
17-02-09, 12:27 | #1 |
Beğendikleri: 3
Beğeni Puanı: 5
Tecrübe Puanı: 29
|
Beklentisiz Sevmeyi denediniz mi?
Hiç beklentisiz sevdiniz mi? Yani “Bugün telefon etmedi” demeden, “şu an nerede acaba?” diye kendi kendinizi yemeden, “Yaş günümü hatırlayacak mı acaba?” diye bir beklenti içine girmeden… Sevdiniz mi hiç? Onun, size ait olmadığını kabul edip, onu özgür yaşamı ile sevmeyi denediniz mi? Yanındaki erkek arkadaşına aldırmamayı öğrenip ama aldırmıyormuş gibi yapmadan, gerçekten aldırmadan, “Bitecekse biter , bunu ben değiştiremem, beni sevmeyi bırakmasını değiştiremeyeceğim gibi” diye düşünüp. Onu yersiz kıskançlıklara boğmaktan ve kendinizi yıpratmaktan vazgeçebildiniz mi hiç? Hiç beklemeden çalan bir kapıda, onu karşınız da görmek ne güzeldir bilir misiniz? Beklemediğiniz bir anda hediye almak en sevdiğinizden… Ve beklemeden gelen bir “seni seviyorum” mesajının tadına varabildiniz mi hiç? Siz istediğiniz için degil, o istiyor diye yapildi mi tüm bunlar? Ve beklentisiz sevmenin tadina bakabildiniz mi hiç? “Bugün beni hatırlamadı” yerine “Hiç beklemiyordum, senin geleceğini” diyebilmek ne güzeldir oysa… Onu bogmadan, kendinizi bogmadan sevebilmek ne güzeldir… Sahiplenme duygusundan uzak, sevmenin, sevilmenin tadina varabildiniz mi hiç? Yapilmamis davranislar, söylenmemis sevgi sözcükleri ile kendi kendinizi ask çikmazinda kaybedeceginize, Hiç beklenmeyen bir demet çiçekle mutlu oldunuz mu? Beklentisiz sevin… Ben, beklentisiz seviyorum… “Niye aranmadim” diye düsünüp kendini kendinizi yiyeceginize, hiç beklenmedik bir “Seni özledim” mesaji ile aski yakalayin.. Beklentisiz sevin… Ben, beklentisiz seviyorum… O, sizin sevgiliniz oldu için degil. Ona tapulu maliniz gibi, çantaniz, arabaniz gibi davranma hakkiniz oldugunu düsünmeden. Onu sevdiginiz, onun da sizi sevdigi için sevin… Sevgiye karisan “beklenti” denen illeti hemen silin askin ak sayfalarindan… Göreceksiniz ki, o zaman ask, baska bir güzel… Göreceksiniz ki, o zaman sevgili, daha bir romantik… Göreceksiniz ki, o zaman sevmek ve sevilmenin damaklarda biraktigi tat, yillanmis sarap gibi, beklenti zehrine karismadan bir baska döndürüyor insanin basini.. Ben, beklentisiz seviyorum… Onun nerede oldugunu merak etmiyorum… “Beni bugün neden aramadi” diye geçirmiyorum içimden, aramadigi zamanlarda… Gelecege dair hayallerim de yok zaten… Ben, sevgiyi yasiyorum… Onun yanimda oldugu anlar o kadar degerli, o kadar kiymetli ki… Gerçeklesmemis ve gerçeklesmeyecek beklentilerle mahvetmiyoruz o anlari… Beklentisiz seviyoruz… Sevdigimiz için seviyoruz… Hayalsiz, geleceksiz, beklentisiz… Anlik seviyoruz… Deneyin… Beklentisiz, sevmeyi deneyin bir gün…Beklentilerle bogdugunuz asklariniza acıyacaksınız……. CAN DÜNDAR Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
17-02-09, 12:48 | #2 |
|
Kelimeler eksik, kelimeler yaralı. Kelimeler cılız. Taşımıyor, anlatmıyor, tanımlamıyor bu duyguyu. Ben de… Çok başka bir şey. Sevginin ortasında, derin acılar hisseder mi insan? Aydınlık gülümsemelerin içine, hüznü yerleştirir mi durup dururken? Gözlerine buğu,diline sitem, yüreğine burukluk, çöreklenir kalır mı asırlarca? Gelmeyeceğini bildiği mektup için, posta kutusunu hep aynı heyecanla açar mı? Dedim ya, başka bir şey bu. Ne kadar yalnızsam, o kadar seninleyim şu günlerde. Belki de en başta, tutup seni en derinlere koydum diye oldu bunlar. Kimseler ulaşmasın diye, kimselerin bilmediği, bulamayacağı yollara götürdüm seni. En derinlerde tuttum. Bana sakladım. Derine, hep daha derine… Seni yapayalnız, bir tek bana bıraktım. Paylaşamadım Yanlış yaptım. Sana ulaşan yolları kaybettim diye bütün bu şaşkınlıklar. Kendimi oradan oraya vurmam. Sağımda, solumda, ne zaman dikildiğini bilmediğim duvarlara çarpmam, hiç görmediğim çukurlarla boğuşmam. Denizlerin, gürültüyle gelip vurduğu dehlizlerin, acılı duvarları gibiyim. Duvarlarım yosunlu, duvarlarım kaygan, duvarlarımdan hiç tükenmeyen sular sızıyor. Tutunamıyorum. Renklerim, gün içinde değişiyor. Soluyorum, soğuyorum. Güneş ulaşmıyor içerilerime. Küfleniyorum, yaşlanıyorum. Yalnızlıklar peşimde. Dokunduğum her ıslak duvardan, pis kokulu bir yalnızlık bulaşıyor üstüme. Yapış yapış,vıcık vıcık bir yalnızlık bu. Biliyorum, bütün bunlar, hep benim suçum. Seni sakladığım yere ulaşamaz oldum. Yollar, gitgide uzadı ve karıştı. Ümidimi ısıtacak, parlatacak, kımıldatacak bir şeylere ihtiyacım var. Ah onun ne olduğunu biliyorum. Sonu sana geliyor her cümlenin. Her şeyin başında, içinde ve sonundasın. Bu değişmiyor. Öyle içimsin ki. Birden aklıma geldi, tuttum sana bir mektup yazdım dün. çok mutluydum… Gün içinde neler yaptığımı, nelere kızıp, nelerle mutlu olduğumu, tek tek anlattım. Mevsimlerin ve insanların nasıl karışık ve beklenmedik olduklarını yazdım. “Yine zamansız yağmurlar” dedim, “Daha önce, hiç bu kadar zayıf değildi güneş ışınları” dedim, “Gerçekten buradaki şarkıları hiç öğrenmeyecek, bilmeyecek, söylemeyecek misin?” dedim. Çok uzun bir mektup oldu… Basından sonuna kadar okudum da. Neler yazmışım diye merakımdan… Sonra çekmecemden bir zarf çıkarıp, Adını yazdım. Büyük harflerle, yalnızca adını. Adresini bilsem gönderir miydim, bilmiyorum. Mektup cebimde. Cebim yüreğime yakın. Yüreğim sende. Sen yüreğime yakın. Öyleyse mektup sende. Bu kadar içimdesin işte… Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
17-02-09, 13:11 | #3 |
|
Hersey bir mektup
Bir CICEK bir mektuptur. Allahin adiyla baslar! O'nun lütfuyla gülümser. O'nun san'atini anlatir. O'nun rahmetini müjdeler!... Okumasini bilen, o mektubu bütün incelikleriyle okur! Bir KUS bir mektuptur! Canlanmis ve dile gelmis bir mektup. Allahin adiyla baslar. Onun kudretiyle ucar! Onun rahmetini sakir saatler boyu. Onu kimse gamli ve kederli göremez. Günesin dogusunda ve batisinda sevinc cigliklariyla ilan eder aleme!... Kimdir onu yaratan ve yasatan? Kimdir onu besleyen ve büyüten? Kimdir onu bir sevgi yumagi haline getiren? Kimdir onun sevinc cigliklariyla gök kubbeyi cinlatan? Dinlemesini bilen, o mektubun kimden geldigini bilir, neyi anlattigini anlar!... Bir YILDIZ bir mektuptur. Her gece sema nice mektuplarla yaldizlanir. Onlardan her biri Allahin adiyla baslar! Her biri bir milyon dünya büyüklügündeki o dehsetli alev kürelerini; kudretine boyun egdirenin kim oldugunu anlatir. Her biri birer kücük cehennem olan o yildizlarla gökyüzünün güzel yüzünü sessizce güldürenin kim oldugunu bildirir. Görmesini bilen, o muhtesem tabloda rahmetin tebessümünü görür!... Her VARLIK bir mektuptur. Okuyan, gören ve isiten, her varlikta bir dünya bulur. Dünyanin anlattigini, her varlik binlerce dille anlatir ona . Nakis nakis gösterir, renk renk gülümser, sessiz cigliklarla cinlatir yeri ve gökleri: La ilahe illa Hu... diye ! Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
17-02-09, 13:21 | #4 |
|
Asik olmadan bir dusun Evinin seni icine sigdiramayacak kadar dar oldugunu farkedeceksin sokaga firlayacaksin.. sokaklarda dar gelecek, tipki vucudunun yuregine dar geldigi gibi.. ne denizin mavisi acacak icini, ne piril piril gokyuzu.. kendini tasimayacak kadar cok buyuyecek, bir yandan da kaybolacak kadar kuculeceksin.. birileri sana birseyler anlatacak durmadan “onemli olan saglik” “yasamak guzel” “bosver, hersey unutulur” sen hicbirini duymayacaksin.. gozyaslarindan etrafi gormez hale geleceksin! ondan olmesini isteyecek kadar nefret edecek, az sonra kolarinda olmek isteyecek kadar cok seveceksin.. hep ondan bahsetmek isteyeceksin “olume care bulundu” ya da “yarin kiyamet kopacakmis” deseler basini kaldirip “ne dedin” diye sormayacaksin.. yalniz kalmak isteyeceksin, hemde kalabaliklarin arasinda kaybolmak.. ikiside yetmeyecek, gecmisi dusuneceksin, neredeyse dakika dakika… ama kotuleri atlayarak.. onunla gectigin yerlerden gecmek isteyeceksin gittigin yerlere gitmek. bu sana hic iyi gelmeyecek, ama bile bile yapacaksin.. biri sana icindeki aciyi sokup atabilecegini soylese kacacaksin.. aslinda kurtulmak istedigin halde o aciyi yasamak icin direneceksin.. hayatinin geri kalanini onu dusunerek gecirmek isteyeceksin aksini iddia edenlerden nefret edeceksin.. herkesi ona benzetip kimseyi onun yerine koyamayacaksin.. hicbirsey oyalamayacak seni ilaclara siginacaksin.. bir kac saat kafani bulandirian ama asla onu unutturmayan.. sadece belli bir muddet buzlu camin arkasindan seyrettiren butun sarkilar sizin icin yazilmis gibi gelecek.. bogazin dugumlenecek, dinleyemeyeceksin.. uyumak zor, uyanmak kolay olacak.. sabahi iple cekeceksin.. bazande “hic gunes dogmasa” diyeceksin.. ne geceler rahatlatacak seni ne gunduzler.. olmeyi isteyip olemeyeceksin.. belki civi civiyi soker diye can havliyle onune cikana sarilmak isteyeceksin nafile… dusuncesi bile tahammul edilmez gelecek.. ruyalar goreceksin gercek olmasini istedigin, her sicrayarak uyandiginda onun adini soyledigini fark edeceksin.. telefonun calmasini bekleyeceksin, aramayacagini bile bile.. her caldiginda yuregin agzina gelecek, aglamakli konusacaksin arayanlarla… yuregin burkulacak.. canin yanacak.. bir daha sevmemeye yemin edeceksin.. hayata dair hicbirsey yapmak gelmeyecek icinden.. onun sesini bir kez daha duymak icin yanip tutusacaksin.. defalarca aradigi gunlerin kiymetini bilmedigin icin nefret edeceksin.. yasadigin sehri terk etmek isteyeceksin.. onunla hicbir aninin olmadigi yerlere gidip yerlesmek ama bir umut… onunla birgun biryerde karsilasma umudu.. bu umut seni gitmekten alikoyacak.. gel gitler icinde yasayacaksin.. buna yasamak denirse.. razi misin bunlara? hazir misin olup olup dirilmeye? Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
18-02-09, 11:36 | #7 |
Beğendikleri: 0
Beğeni Puanı: 0
Tecrübe Puanı: 20
|
hangi cumleleri alinti yapacagimi sasirdim, harika paylasimlar..
emegine saglik ablacim tesekkurler www.parksohbet.com benım asık oldugum tek adres . www.keyifci.com benım sevdıgım ilk paylasım forumu . www.parksohbet.net sevdiğim adres.. parksohbette seviyorum burayı her yeri |
|
Paylas |
20-02-09, 02:02 | #8 |
|
Yalnızlık ‘’ağır’’ bir yüktür…
Soğuktur… Suratsızdır… Kendine aşıktır… Bencildir… Sen o’na sarılırsın, ‘’O’’ seni küçümser… Haksız da değildir esasında… Bilir ki, çaresizsindir… Yorgunsundur… Ve o’na muhtaçsındır… -Ama… -Şşşş susssssssss! -Konuşmanın ne yeri ne de zamanı kalbim… Sadece dinle… Dinle ki, anla… Anla ki, ağlama! Koşulsuzdur ‘’yalnızlık’’… Sen istesen de istemesen de ‘’o’’ hep vardır, Ve gitmeyen/yitmeyen tek duygudur… Lakin, bu oyunda ne sen ne de o suçlu makamındadır… Madem suskun ruhundan arta kalan kırık dökük sesler yalnızlığa düşmüştür, Alıp götürdüklerini ‘’hiç’’ saymak, yapabileceğin en onurlu davranıştır… -Al senin olsun varlığım… -İncitme, kırma… -Ve hep yanımda kal… Sende gitme… Ne olur… Zafer ‘’her zaman’’ o’nundur… Dedim ya; ‘’Sen istesen de, istemesen de…’’ Yalnızlığın kalıcı tek yanındır… - Saat gece yarısını çoktan geçti… Sessizlik çöktü içime ansızın… - Güldüm… Düşündüm… - İyi ki ‘’o’’ var… Sessiz… Yorgun… Uzun bir gecenin çığlığına ‘’merhaba’’… ‘’Hoşça kal’’ demek için öyle sus-pus ki gece, L a l k e s i l d i m ! Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
21-02-09, 14:11 | #10 |
Beğendikleri: 0
Beğeni Puanı: 0
Tecrübe Puanı: 24
|
beklentisiz sevdim mi hiç?diye sorayım ben.
evet sevdim.anlatılanlar gibi beklenmedik heyecanlar yumağı,hayallerle terkedilen hüzünlerden uzak,sessiz bir o kadar çığlık çığlığa... evet sevdim.hiç de pişman değilim. " Sustum.Tuz basıp yaralarıma, ne kadar susulacaksa o kadar sustum ! Bir çığlık kanıyor en derininde yüreğimin. Açmadım kimselere yüreğimi ..! Hançeri sadece kendime sapladım ve sustum ..." |
|
Paylas |
Bookmarks |
Tags |
beklentisiz, denediniz, sevmeyi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|