|
Aşk Sözleri Aşka Dair En Güzel Sözler... Hiçbir Aşk Sözlerle Anlatılmaz Ama Aşkın Değerini Yükselticek Sözler Vardır.. |
Sponsor Reklam Alanı | |
|
Seçenekler | Stil |
02-06-09, 08:40 | #11 |
Beğendikleri: 3
Beğeni Puanı: 5
Tecrübe Puanı: 29
|
Sana Geliyorum
Sana karlı bir günde geleyim saçımın beyazlığı ve paltomun ıslaklığıyla üşüyen dudaklarımı ısıt, tenimi kurula uzun bir şarkıda susalım farkında olmadan sobanın çıtırtılarına dalalım sana küçük törenlerimizde şarki söyleyeyim içki içelim güneşle başbaşa saçlarına dokunan tarağın hışırtısını dinleyeyim gözlerinin titreşimini yansıtsın aynalar bir gece şelalesi gibi damarlarıma akıp yankılan yüreğimde. Sana yağmurlu bir günde geleyim parkta ıslanalım birlikte gürültüler toprağın kokusunda erisin kentin görüntüsü değişirken bulutlarla duraksamadan parlayan gözlerin ve ıslaklığınla sar beni en koyu kızıllığında dudaklarının kıralım demir parmaklı pencereleri önlerine ortanca saksıları yerleştirelim ağız dolusu sobe diyelim dudaklarımıza. Sana güneşli bir günde geleyim ışıklı yollara halılar serelim birlikte aşkınlığa yükselelim, okyanus sularının ortasında altın kumsallarıyla mücevher gibi parlayan adada, ben hep iskeleye demir atmış beyaz bir yelkenlinin düşünü gördüm tuzlu dudaklarını yakmak için sana kendi yaptığım güneşleri getireyim... Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
02-06-09, 16:11 | #12 |
Beğendikleri: 0
Beğeni Puanı: 0
Tecrübe Puanı: 10
|
Sana yağmurlu bir günde geleyim
parkta ıslanalım birlikte gürültüler toprağın kokusunda erisin kentin görüntüsü değişirken bulutlarla duraksamadan parlayan gözlerin ve ıslaklığınla sar beni en koyu kızıllığında dudaklarının kıralım demir parmaklı pencereleri önlerine ortanca saksıları yerleştirelim emeğine sağlık ablammmmmmmmmmm |
|
Paylas |
05-06-09, 16:43 | #13 |
|
aziziye
zaman akıp giderken sevmişim seni farkında değilim kaç güzüm kışım geçti kaç siyah beyaz fotoğraf sen yakutiyede ben aziziye parkında bilmem yabancısıyım her bankın hava şimdi çok soğuk yalnızım ayazım buz tuttu aşk cümlelerim, parmaklarında çikolatası küçük gelinle damadın simit sarayı, zamanı durdurmuş garsonlar, aynalar hayallerimiz raksediyor çıkmaz kahve fallarına yollar yaşlar ayrı iki fincan yol karası yalnız geçen gece bir otel odası sen bana geç kalmışsın ,ben cümlesine hayatın Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
05-06-09, 16:46 | #14 |
|
Beyaz aprelİ koton anilar
Bilmem kaç zamanın katranmışlığı el çırptı hazana, Ve çırptı hazan dut dallarındaki tüm kırık hatıraları... -(Bitti!)_ Dedin ve gittin. Bitip gittiğin yerde kışa çaldı kardelenler. Gidersen git, demiştim, Yalandı, -(Gitme!)- Bilmem kaç zamanın birikmişliği döküldü yanaklarıma, Ve üzüldü yanaklarımda gözyaşları. Ağlayanı sevmezdin sen hiç Kıyamazdın ağlamama da Sarılıp saçlarımın sarısına -(Seni seviyorum ve bunu herkes biliyor!)- , derdin Dediğin yerde sol yanımı kanattın Bakıp, ardından ağladım -(Sen bilme!)- Bıraktığın yerde içlendim, İçim acıdı beyaz apreli koton anılara, Tenhalığıma döküldü apseli yanlarım ardından, Sen gelmedin. Şafak sökmeden hemen önce,en kara haline bürünürmüş gece. Karardığım yerde şafak hiç sökmedi. Ben hep kaldım gecede, Sen hiç bitmedin bende, Ben hiç gitmedim senden, -(Bekledim!)- Mevsimler ya güzdü ya da kara yaz,bıraktığın yerde. Tutunamadım senden sonra, Bu mahfil geniş hatlı bir nevi acayip arabesk oldum eşe dosta, Unuttursun diye ekledim şaftı kopuk yılları Boşluklarıma. Bir adam tanıdım gözleri sana benzeyen, İçleri sen gibi gülmüyordu bana. Karşılaşsaydık bir yerde bir anda, Yine dökülür müydük? Bilmiyordum. İçime gömüldüğün yerde kal, daha da kalabilirsen. Sen istesen de geç oldu Yarımlığım Kalakalmışlığım tamamlanamaz ardından sana. Başkasının kapısındayım, Başkasının kadınıyım artık Dönme. -(Artık dönme!)- Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
05-06-09, 16:51 | #15 |
|
Durdum Soldum ve Öldüm
Ben hiç görmedim yaşadığını Bunun için olduğum yerde Durdum… Soldum… Ve Öldüm… ben öldüm! ben hiç görmedim öldüğünü. bir kuş geçiyordu üstümden, usulca yanaştı yanıma; ‘bir yaprak daha düştü dalından Sessizce süzüldü…’ Ben hiç görmedim öldüğünü. Kocamandı ay, Düşecek gibi üzerime; ‘bir yıldız daha kaydı Sessizce söndü…’ Ben hiç görmedim öldüğünü. Çekingen bir rüzgâr, Öyle derinden titreterek tenimi; ‘son bir koku getirdim Uzaktan, bir çiçeğindi Sessizce soldu…’ Gittim ve bittim! Her gün düşerdi yapraklar, Bir filiz daha yeşertmek için. Yeni canlar doğardı her an Ta ki ben gittim, Hep ölüme süzüldü yapraklar Asla doğmadı yeni bir yaşam Ve öldüm… Her gece yıldızlar kayardı, Ben neredeysem oraya taşırlardı ruhumu Yol gösterirdi ay Yalnızlık nedir bilmezdim. Ta ki ben gittim, Bir daha parlamadı ay Hep bilinmeyene kaydı yıldızlar Göstermediler bu ruhu bedene asla Yalnız kaldım Ve durdum… Her an eserdi rüzgârlar O mis kokumu taşırlardı bana Asla bulunmayan bir taç yapraktan. Ta ki ben gittim, Çiçekler hep çürüdüler sonsuza Salmadılar kokularını rüzgâra Zaten esmedi de rüzgârlar Bir daha asla açmadım Ve soldum… Asla yaşamadım! Kuru yaprakları ezdim bir bir. Parça parça olmuş tenimi Doğmadan öldürdüm ayaklarımın altında Hiçbir umut bırakmamışım hayata Bunun için beklemedim doğacak günü Görmedim düşen yaprakları Bunun için… Asla yaşamadım. Her an başka bir yıldıza baktım Meğer yıldızlar hep aynı yerlerinde dururlarmış Ay her gün aynı yeri aydınlatırmış Hep farklı bir yerden baktığından ruhum Bunun için hiç aynı görmemiş aynada beni Boşu boşuna koşup durmuşum Bunun için… Hep olduğum yerde durdum. Aynı havayı soludum her çarpışında yüreğim Olduğum yerde dönüp durduğumdan Koklamamışım asla hayatın tadını Hep farklı yaprağa bastığımdan Hiç yaşatmamışım yeni bir canımı Hep farklı yıldıza daldığımdan Bir adım bile atmamışım durduğum andan Hep aynı tadı soluduğumdan Hiç bakmamışım binlerce nefesin karıştığı havaya. Ben hiç görmedim yaşadığını Bunun için olduğum yerde Durdum… Soldum… Ve Öldüm… Sen hiç yaşamadın Bunun için Ben hiç doğmadım. Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
07-06-09, 23:22 | #17 |
|
Hüzünsel Vedalar
Şimdi ben yıkandım ya sonbahar yağmurlarında Attım ya seni derinliklerimden Söktüm ya bütün yamaları Arındım velhasıl ! Ama atamadım hüznümü Ardıma sakladım Ağzını bağladım Şen kahkahalarımla üstüne üstüne bastım ! Senden geçtim Düşlerden vazgeçtim Ömrüme acıdım Ve uzun bir süre suretime bakamadım Ne zaman küsmelerim heybemde çoğaldı Anladım Sen bana zarar ziyan… Her gün doğumuna yeni hüzünler doğuruyorum Üzerini kahkahalarla örtüyorum Gülmeyi de ağlamayı da senden evvel biliyordum Hüznüm saolsun Çocukluğumdan bana yadigar Terk edilmek sana yakışır Gariplik bana kalsın Hem soğuk hem sıcak Ağlarken gülebilmek… Yüreğimde hicran… Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
07-06-09, 23:26 | #18 |
|
Sonsuz rüyaların ötesine varmak gibi bir şey uyku... Ölümün yarım yamalak kalmış hali eski zamanlardan bugüne... Uyumak istiyorum bugünlerde... Hiç uyanmamak adına intiharlar düşünüyorum aklımın saklı köşelerinde... Bir türlü çıkarıp elime, dilime dökemiyorum. Kara katran, çetrefilli kelimeler içimde... Kaldırımlar arasında dolaşan su birikintilerine eş yalnızlığım... Bir martının gözünde saklı hüznüm, özlemim, içimde biriktirdiğim senli anılarım... Bekliyorum... Zamanı dilimlerine ayırıyorum, her ayrı zamanı senle dolduruyorum, sana eş yapıyorum... Sonra kendimi sıkıştırıyorum bir araya, tıklım tıkış hayat gibi... Hani sabah işe yetişmek isteriz de, kahvaltı yapmadan çıkarız... Sonra karnımızı doyuracağımız yer ya bir simitçi olur ya da bir börekçi... İşte bir çok şeyi sıkıştırdığım gibi seni de tıklım tıkış zamana dolduruyorum. Bunu yaparken düşünmüyorum bile, varsın olsun... Saat sen olsun, saniyeler ben... Her Altımış'ımda bir sen olayım... Her Yirmidört Altmış'ta sana varayım... Öleyim kucakların da, öleyim saçlarının arasında Kavrulayım elası, mavisi, yeşile birbirine geçmiş gözlerinde Ayna olayım düşlerine, sonra kırılıp param parça olayım ellerine Döküleyim yağmur misali benliğinin üstüne Her zerrem içine işlesin, kokum gibi Her dokunuşum ölüm olsun, bir daha uyanır gibi Her uyku, senle süslü bir rüya olsun bana ey sevgili... "Ölüm bir yürekteki atış kadar yakındır bize... Nasıl Tanrı o kadar yakınsa..." Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
17-06-09, 20:08 | #19 |
|
Bir Gün Anlıyacaksın
Bir Gün Anlıyacaksın...Bir Damla Sen İsteyişimin Sebebini Gökyüzü ağlıyordu. Bir damla sen istedim kül rengi bulutlardan... Sen, geldin. Sana ait olan bende ki seni bıraktın da, bana ait olan duygularla beraber yok olup gittin. Geldiğine sevinmediğim gibi gittiğine de üzülmemiştim. Bu gelişin aslında bir gidiş olduğunu biliyordum. Konuşuyorduk, üstü kapalı cümleler altında. Bu aşkın imkânsız olduğunu söyledikten sonra neler konuştuk bilmiyorum. Gözlerimden iki bülbül yavrusu kanatlanıp omuzlarına kondu. Duygularımda sendeydi artık, kalbim gibi... Başlamadan bitmişti her şey... Güneşe özlem duyan bir tohum gibi gece toprağı delmiş, sabaha çürüyüp gitmişti sevgim. Tek suçu bir damla sen istemekti, ayrılığı anlatan gözlerinden. Tatlı gözlerinden bir yudum ayrılık içti gönlüm ve... Yok etti bendeki beni, ayrılığın sarhoşluğuyla... Sensizliğin kırbacı ile yaralanan yüreğimin acısını her attığım adımda yeniden hissediyorum. Yıldızları saymaktan usandım; gelmeyeceğini bile bile, belki gelirsin diye. Hayallerimi yıldızlara veriyorum, çünkü sen gittin... Gitmene karışamam da, neden duygularımı da götürdün? Sana bir daha yazmamam için mi? Eğer öyle ise bendeki seni almalıydın. Yanıldın...! Yoksa seni daha rahat unutmam için mi? Unutmamı istiyorsan, duygularımı gönder bana yağmurlarınla. Sana yazmayacağım, gönlümde yeni bir sen yarattığımda. Unutmama yardımcı olmak istiyorsan eğer çıkma karşıma yağmurlarla, gezme sokaklarda rüzgarlarla! Duygularımı bana geri ver! Senden ayrılmanın acısı ile yanarken yüreğim, birde duygularımdan ayırarak yok etme benliğimi. Bilsen ne kadar ağladı bu yürek, gözlerinin ardından; ne kadar uğraştı unutmak için. Söyleyeceklerini anlatmaya yetmedi sözleri. Belki bir gizdi kapının arkasında saklanan, belki gözlerin hapsetti gözlerimi parmakların ardına. Belki bir oyundu perdenin kapanmasını bekleyen. Ama sadece seni sevdi ayrılığın acısıyla yanarken bile. Senden duygularımı istiyorum sadece,. Dönmeyeceğini bildiğim için seni istemiyorum. Her yağmurda gökten bir damla sen beklesem de, her rüzgarda seni arasam da... Gidişinle volkanlar patladı içimde. Sensiz yağmurlarda yetmiyor söndürmeye. Bir tek seni kurtarabildim gönlümdeki felaketten. Ne kadar iyi bilsem de dönmeyeceğini, bir damla sen yeterdi gönlümün ateşini yok etmeye. Ayrılığın verdiği sarhoşluk geçmedi hâlen. Herkesi sen sanıyorum. Her gece gökyüzüne resmini çiziyorum yıldızlarla. Seni sensizliğin ile yaşıyorum. Dön sevgilim bile diyemiyorum, bir gün sensizlikte bırakıp gider diye. Her gece dualar ediyorum, bir damla sen göndersin diye gökler. Yıldızlar bile “unut” diyor ayrılığın eşiğindeki gönlüme. Onlar bile anlamıyorlar artık beni. Her gece haykırmak geliyor içimden “dön” diye. Duymayacağını, duysan bile dönmeyeceğini biliyorum; vazgeçiyorum. Sen yoksun, duygularım yok... Bir ben varım senden uzakta... Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
17-06-09, 20:11 | #20 |
|
Dilsizliğimdir Dilim,Tüm Haykırıslara İnat!..
Dilsizliğimdir Dilim,Tüm Haykırıslara İnat!.. Dilimin ucunda asılı kalan bir sen var .. Yüreğindeki darağacına asılı bir de ben.. Taşıyorum yokluğunu sırtımda ,ayaklarım titreyerek.. Düşme düşümden diye; Gözlerimi açmaya korkuyorum her sabaha.. Sensiz; Sonu olmayan bir hikayede,ardı sıra ne geleceği meçhul üç noktadan ibaret bir cümlenin öznesiyim,yüklemine yenik düşmüş.. Nefesim tenini yakardı bir zamanlar.. O kadar yakındın ki.. Nefes alsam,soluğun düğümlenirdi karşımda.. Yutkunsan beni çekerdin içine.. -Özlediğim,hayalini kurduğum tüm düşlerimi sana veriyorum.. Sevinçlerim,mutluluğum,senin için atan yüreğim.. Emanetimdir sana.. Sıkıca tut,bırakma.. Yıpratma.. Eskitme.. Sakla.. Dilsizliğimdir dilim,tüm haykırışlara inat.. Zehirli kelimelerim kanına karışır her çığlıkta.. Konuşursam akar göz yaşların,kan renginde.. Sana Susadığım kadar.. Sus oluyorum sana… Susuyorum.. Konuşmaya başladığımda almaya gelirim emanetimi.. Sıkıca tut,bırakma.. Eskitme Sakın..! Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
Bookmarks |
Tags |
askı, askım, askımaskı, askımaŞki, istiyorum, yasamak, yaşamak, İstİyorum |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|