|
Aşk Sözleri Aşka Dair En Güzel Sözler... Hiçbir Aşk Sözlerle Anlatılmaz Ama Aşkın Değerini Yükselticek Sözler Vardır.. |
Sponsor Reklam Alanı | |
|
Seçenekler | Stil |
29-05-09, 11:02 | #1 |
Beğendikleri: 3
Beğeni Puanı: 5
Tecrübe Puanı: 29
|
Askım !!!! Askı yasamak istiyorum
Seni sensiz yaşamaktan yoruldum... Bunun adı aşk değil, ızdırap!... Belki de aşk!... Her ne ise bilmiyorum. Ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum... Yüreğimden kopup gelen göz yaşlarım karıştı bir başına yağmura defalarca. Omuzun yerine ıslak camlara yasladım başımı. Sen ise sadece yoktun... Bu aşk degildi, ızdıraptı... Belki de aşk... Ama ben artık aşkı dinlemek değil, aşkı yaşamak istiyordum. Bazen ılık esen bir rüzgardın saçlarımı okşayan. Bazen bir telefon kadar yakın, ama aslında çok uzaktın... Sen sadece yoktun, sadece yok... Ben ise artık ardınca acı bir tebessümle gülümsemek istiyorum, adın geldiğinde aklıma... Ve senin için akan gözyaşlarımı geri istiyorum karanlık gecelerimden. Bir de seni özleyerek gecen günlerimi ve hayallerimi ver bana ! Uzatıyorum işte aşkını. Yüreğime seni taşıdığımdan bu yana, sen sadece aşkı anlattın bana. Ben ise artık aşkı yaşamak istiyorum gözbebeklerinde. Bir başına yaşanan yalnızlıklardan artakalan cam kırıklarını topla yüreğimden, çünkü taşınıyorum kimsesizliğinden... Bugünü sensiz yaşamak aşksa, seni seninle yaşayacağım yarınlara kaldırıyorum aşkı... Çünkü ben artık aşkı dinlemek değil, aşkı yaşamak istiyorum... Biliyor musun? Seni kalbimde taşıyalı garip bir boşluk var içimde, sadece bir boşluk. Tıpkı yokluğun gibi... Ne acı, ne sızı ne de bir damla gözyaşı... Hepsi tükendi... Sensiz yaşattığın aşkın gibi... Hislerinin acıdan hissizleştiği oldu mu senin hiç? Hissizim... Hissetmiyorum. Sadece yokluğunu yaşıyorum! Kapı çalındığında gelenin sen olmadığından eminim. Telefon çaldığında sen aramıyorsun kesin. Çünkü sen sadece yoktun bu aşkta. Sadece yok! Yokluğunda bulmuştum seni, yokluğunda kaybettim... Sen kimsesizliğimden taşınalı beri, yüreğimde bir aşk türküsü söylenmekte. Aşk şarkıları dinlemekten yorgunum. Yorgunum çünkü, yoktuk ikimizde aslında birbirimiz için, aşktan korkan iki aşk kaçkınıydık. Aşkın orta yerine düştük kavrulduk... Oysa ki yoktuk... Bir yağmurlu gecede geçerse adım aklından... İçindeki boşlukta bir garip sızı duyarsan... Seni aramayışımdan, sormayışımdan seni unuttuğum sonucunu çıkartma sakın. Ben sadece artık aşkı dinlemek değil, aşkı yaşamak istiyorum... İşte bu yüzden... Gidiyorum!... Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
29-05-09, 11:09 | #2 |
|
Güle Budanmış bir sevdayım ben...
Güle Budanmış bir sevdayım ben... Bir güle gömün beni,öldügüm zaman....Kipkirmizi bir gülün ta yüregine yapin mezarimi.... Serpistirin daglara, ovalara, bayirlara.... Takip takistirin genç kizlarin saçlarina, delikanlilarin yakalarina... Demet yapin vazolara , nakis olsun kilimlere... Bir güle gömün beni, gözlerimi yumunca...Kipkirmizi yapraklarin yem yesil yüregine yatirin beni... Yaramaz bir kelebek kanat çirpsin üstümde...Baris tohumlari tasisin kanatlarinda...O kanat çirptikça içim ferahlasin. Bir gülün yapragina gömün beni,bahar gelince...Fark etmez ister bir gonca gül ister bir deste gül.Kirmizi olsun, Sari olsun, Beyaz olsun, taze olsun canli olsun yeter... Ölmesin savas ortasindaki çocuklar gibi...Kopmasin dalindan daha yesilken,sararmadan kapilmasin yellere... Bir gülün hayaline gömün beni,umutlarim kalbime kilitlendiginde... Bir genç kizin hayalleri kadar pembe olsun... Ama bana söz verin,sakin suya düsmesin bir daha... Bir uçurtmanin kuyruguna takin onu ... özgürlügün tadini çikarsin bulutlarin üzerinde... Bir gülü sulayan buluta gömün beni bembeyaz...Baris yagmurlari biraksin yer yüzüne... En tas yüreklerin üstüne üstüne yagsin... Oda yetmezse sel olsun,tassin gelsin yamaçlardan... Katip götürsün önüne, hos olmayan her seyi... Bir gülü sulayan bulutun yagmur damlasina gömün beni,tuzsuz olsun,asitsiz olsun... Gözyaslarimin tuzu yeterince yakti çünkü beni,bedenimi, yüregimi... Onlarca aç çiplak ilgiye hasret çocugun ,onlarca gencin,yaslinin gözünden akan yaslarin tuzunda kavruldu yüregim...Yandi yüregim...Gömün artik beni o yagmurlara... Bir gülün gülüsüne gömün beni,gamze dediginiz sirin çukurlar eslik etsin bana... Hasretim çünkü kikir kikir gülüslere...Kara kara düsünenleri,hasta,aç,sakat insan mezarlarini,aglayan çocuk yüzlerini görmek istemiyorum artik... Bir gülün umuduna gömün beni,gül kokulu olsun umut-mezarim... Canli olsun barisli günlerin umudu olsun...Gitsin otursun en can alici tartismalarin ortasina... Sitem etsin."Yazik degilmi onca hayale,umuda, güzelliklere" diye... Bir gülle baslayan sevgilere gömün beni...Bir yürek dolusu sevgi olsun mezarim... Yürekler dolusu sevgi verin bana...Çünkü sevgi beraberinde saygiyi ,esenligi,umudu,mutluluguda getirir.Sevgi yalniz degildir.Baris izler onu...Sevgiyle baris hiç ayri olurmu birbirinden...? Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
29-05-09, 11:29 | #3 |
|
Bir Ayrılıktır Ki Sorma
Bir Ayrılıktır Ki Sorma Tül uçuştu camımdaki rüzgarla birlikte Karışıp saçlarımı dağıttı. Aynı senin girip ömrüme, Kalbimi dağıtıp talan ettiğin gibi. Beter bir nöbet aralığı ayrılığın… Tutsaklığın demirleri canımı öyle bir dağladaki Sanki fonda çalan müzik bile ağladı. Gözyaşlarım vuran ışığın gölgesiyle yakamoz yakamoz parladı da… Ayın tılsımı vurdukça Hüzün olup aktı, çağladı Geçermi sanıyorsun saniyeler Saatin akreple yelkovan arasındaki kovalamacası. Sürdü ayrılığın bilmecesinde Gece, beni misafir etti ağırladı. O da güne kavuştu da Sen gibi Kıydı canıma… Beni ayrılığa uğurladı. Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
30-05-09, 20:04 | #5 |
|
Yakamozların cıglıkları
Benim ülkem maviler ülkesiydi Şarkılar söylerdim martılar eşlik ederdi Yakamozlar benimle dans ederdi Meltemler okşardı saçlarımı Gülüşün düşmeden kıyılarıma Gözlerin… Gözlerin takıldı ilk aklıma Derinlerinde denizleri saklayan Yakamozlar parlayan Oysa mavi bile değildi gözlerin Adını deniz gözlüm koydum Savruldu yüreğim med cezirlerinde Tutsaktı düşlerim avuçlarında Ellerimi tuttuğunda yosun kokusu sardı Saçlarında dağ gülleri Ruhum, ruhuna karıştı Gölgeler düştü güneşe Gitmeler yazıldı yakamoza Söz verdim… Söz aldım aşkıma Sevdanı kazıdım bağrıma Gidişler korkutmaz artık yüreğimi Git… Git şimdi deniz gözlüm Nerde olursan ol… Hayatın neresinde Gelişlerinin hatıraları benimle İki damla yaş düştü denize Yakamozlar inledi sessizce Ne zaman severse ben gibi yürekler Ne zaman kavrulursa acıyla ben gibi sevenler Ne zaman gidişlere isyan ederse ben gibi dudaklar Sus… Dinle duyacaksın… Yakamozların çığlıklarını… Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
30-05-09, 20:09 | #6 |
|
Geceyi yazdı adam...
Geceyi yazdı adam... "Bir türkü söyle," dedi kadın. Adam, "olur," dedi. Olası bir şeydi türkü söylemek... Türkü olmak da kadına olası geliyordu; acılı, acıklı bir türkü... İmkansız aşklardan bir türkü olabilirlerdi. Olasıydı. Ay en dolunundaydı. Sahil sessiz, Herkes habersiz, Kadın ve adam şahitsizdi. "Geceyi yazayım sana," dedi adam. "Olur," dedi kadın. Olasıydı geceyi yazmak... "Geceyi sana yazdım, sızımı sana," dedi adam. "Okudum, sızım sızım, " dedi kadın. "Tutundum güzel sesine, tenine tutundum," dedi adam. "Tut beni," dedi kadın. "Çaktım ateşi sesime, ateşi tenime," dedi adam. "Sesin..tenin.."dedi kadın. "Ay aydınlık sana yandım," dedi adam, "Ben de," dedi kadın "Gülen yüzüne yandım,"dedi adam. "Gülüşümsün," dedi kadın. "Yanarım sana,"dedi adam. "Ben de," dedi kadın. "Sensizim, sana koştum iklimler boyu," dedi adam. "İklimler boyu bekledim," dedi kadın. "Uykular, yanan liman uykular haram," dedi adam. "Uyuyamıyorum," dedi kadın. "Bir vapur geçer, dalgasında savrulan ben," dedi adam. "Savruluyorum," dedi kadın. "Dön yürek yurduma, gurbetler inmeden," dedi adam. "Gurbetimsin," dedi kadın. "Yanarım sana," dedi adam. "Ben de..." dedi kadın. Geceyi yazdı adam, Dinledi kadın. Hakkını verdiler yazılanın. İklimler boyu söylediler bu türküyü... Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
31-05-09, 22:24 | #7 |
|
AnLa
Ben seni degil aslinda Belki bu kadar benligimin icinde Ama benim olamamanini sevdim O kadar yakin o kadar candan Ama bir o kadarda uzaktan bende bi hasret oluşunu sevdim Sen benim olmadin ki Ben senin başkalarinin olurkenki gozlerini sevdim Hep ayni masumluğu Yumusak ellerini birturlu tutamamayi sevdim Ben hep senin yakinlarinda Ama hiç yaninda olamamayi sevdim Ben seni değil bitanem Senin olamamayi sevdim Bir şeyler yanliş gitti ya her seferinde Ben tum yanlislarimin sen olmasini sevdim Anla be gulum Ben seni degil Bunca yasadigim sensizligi sevdim Oyle ki hep ona sarilip uyudum geceleri Sevgisizdim onu sevdim Ben bitanem, kimsenin sevemeyecegi kadar Kendimden bile haberim olmadan O kadar, iste o kadar delicesine sevdim... Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
31-05-09, 22:29 | #8 |
|
SoN FaSiL
Bir deli sevda yolunda kesişti yollarımız Ürkek yüreğim sevdanı taşımaya korktu Sebebsiz değildi oysa korkularım senin gidişinle yok olacaktı tüm ihtimaller noktalanacaktı herşey... Yüreğim yer yer isyanlarda hala Sensizliğin içinde yine sensiz kalmaktan korkar... Evet ayrıyız seninle,göremiyorum yüzünü belki ama hala aynı yerlerden bakabilme ihtimalimiz var yıldızlara ve belki aynı yerde aynı dilekleri dileme şansımız var... Bu son fasıl ey yar! Gidişinin ardından şimdi hüzzam bir şarkıyı mırıldanıyor yüreğim Duyuyor musun ey yar!seni söylüyor...sana söylüyor... susuşlarımı anlatıyor... sebebsiz değildi oysa susuşlarım susmalarım bile çığlık çığlığa seni haykırıyordu sen duymuyordun ey yar! şimdi bu son fasıl! dön ve bak son defa... nar-ı hicranla yakma yaralı gönlümü bu yolun sonu çıkmaz,bu yolun sonu hüsran bilirim ama... sonunda vuslat olmasa da. Bil ey yar! ben seni çok ama çok sevdimm... Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
01-06-09, 23:49 | #9 |
Beğendikleri: 0
Beğeni Puanı: 0
Tecrübe Puanı: 10
|
Ben seni degil aslinda
Belki bu kadar benligimin icinde Ama benim olamamanini sevdim O kadar yakin o kadar candan Ama bir o kadarda uzaktan bende bi hasret oluşunu sevdim Sen benim olmadin ki Ben senin başkalarinin olurkenki gozlerini sevdim Hep ayni masumluğu Yumusak ellerini birturlu tutamamayi sevdim Ben hep senin yakinlarinda Ama hiç yaninda olamamayi sevdim Ben seni değil bitanem Senin olamamayi sevdim Bir şeyler yanliş gitti ya her seferinde Ben tum yanlislarimin sen olmasini sevdim Anla be gulum Ben seni degil Bunca yasadigim sensizligi sevdim Oyle ki hep ona sarilip uyudum geceleri Sevgisizdim onu sevdim Ben bitanem, kimsenin sevemeyecegi kadar Kendimden bile haberim olmadan O kadar, iste o kadar delicesine sevdim Yüreğim yer yer isyanlarda hala Sensizliğin içinde yine sensiz kalmaktan korkar... Evet ayrıyız seninle,göremiyorum yüzünü belki ama hala aynı yerlerden bakabilme ihtimalimiz var yıldızlara ve belki aynı yerde aynı dilekleri dileme şansımız var... Bu son fasıl ey yar! Gidişinin ardından şimdi hüzzam bir şarkıyı mırıldanıyor yüreğim Duyuyor musun ey yar!seni söylüyor...sana söylüyor... susuşlarımı anlatıyor... sebebsiz değildi oysa susuşlarım susmalarım bile çığlık çığlığa seni haykırıyordu sen duymuyordun ey yar! şimdi bu son fasıl! dön ve bak son defa... nar-ı hicranla yakma yaralı gönlümü bu yolun sonu çıkmaz,bu yolun sonu hüsran bilirim ama... sonunda vuslat olmasa da. Bil ey yar! ben seni çok ama çok sevdimm... ablacımmmmmmmmmmm emegine sağlık ne güzellllllll sözler deyilmiiiiiii (((((((((((((((( |
|
Paylas |
02-06-09, 08:34 | #10 |
|
zilşan cimmm sozler cok guzel evet begenmene sevimdim tesekkur ederim...
Aşk; Bir annenin gözlerinde gördüm yeni doğmuş bebeğine hayranlıkla bakarken, Şu adamın ellerinde gördüm yavru köpeği severken, Oradaki gelincikte gördüm uçurumun kenarında rüzgarla dans ederken, Ayın içinde gördüm geceye doğarken. Rabbim, şuracıkta sen bari gözlerimi yum Sen, bana en son kalan, ben senin en son kulun; Bu akşam, artık seni anmayan 'İstanbul'un Bomboş bir camiinde uyumak istiyorum. Ziya Osman Saba
|
|
Paylas |
Bookmarks |
Tags |
askı, askım, askımaskı, askımaŞki, istiyorum, yasamak, yaşamak, İstİyorum |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|