Geri git   ParkSohbet.Com Forumlari > EĞİTİM-ÖĞRETİM > Dersler ve Ödevler

9.Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Etkinlik Cevapları

ParkSohbet.Com Forumlari sitesindeki Dersler ve Ödevler - kategorisi altındaki 9.Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Etkinlik Cevapları isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-10-2011, 10:29 PM   #11 (permalink)
· Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola.
Usta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Dec 2008
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 0
Konular:
Rép Puanı: 19
Rép Grafiği: Usta isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

9.Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Etkinlik Cevapları Sayfa 161-168
9.Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Etkinlik Cevapları Sayfa 161-168 Sayfalar Arası
161-162 NİN CEVAPLARI

1-C
2-C
3-B
4-C
5-C(
6-D
7-C
8-A

167-168 Sayfalar

1-GİRİŞ
GELİŞME
2-C
3-C
4-E
5-D
6-C
7-C
8-C,Ç,E
9------
. . .

Dünyada iksir dedikleri padişah duasıdır. Her kim Al-i Osman’dan dua alırsa, şüphesiz tuttuğu iş kolay gelir… Zira onlar bir ulu ocaktır. Kim onlara yan bakarsa onun başı aşağı olur. Barbaros Hayrettin Paşa

Sakın sanma ki hayın berhudar olur,
Akıbet ya boynu vurulur ya berdar olur.

" Karada gemiler yapmaya devam edeceğiz, Lakin inanacağız ki Allah c.c denizi ayağımıza getirecektir. "

" Herhangi bir kimse Malazgirtte İnanışının Şahlanışını yaşamadan Kosavada niğboluda bir kılıç olup parlamadan Ulubatlı Hasan olup İstanbulu fethetmeden Sultan Fatih olup Atını denize sürmeden Kanuni olup Şanlı ordularıyla avrupanın içine yürümeden Seyit çavuş olup 250 kiloluk mermiyi Ya Allah deyip Namluya sürmeden bir insan Sakaryanın siperlerine girmeden, ve Kıbrısta Düşman tahkimatının arasından geçmeden Milli Selametin ne olduğunu anlayamaz... "
Usta isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Sponsored Links
Alt 10-10-2011, 10:29 PM   #12 (permalink)
Konular:

9.Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Etkinlik Cevapları Sayfa 171-182
S.171
boşluk:boyut
1d
2y
3d
4d
5y
6d
3.soru
etkiler okumada kolaylık bakımından sağlar

S.172-173

1)güven duygusu olmadığını ortaya koyar
2)ana düşünce gerçek dostluk.ana düşünceyle bütünlük sağlıyo
3)mesaj gerçek dostlukla ilgili mesaj verilirken bunlara gerek yok
4)dil öğeleri birleşerek kelime kelime grupları cümlelerle ifade edilir.
5)gerçek dostların birbirine güven duyması .gerçek dostları olmayanların birbirine güven duymaması
6)kısa ve acık olması net daha etkiler okuyucuyu
7) parcanın ulaşmasını sağlar önemlidir.
8)yardımcı düşünce düşünceyi çeşitli yönlerden destekliyor tamamlıyor.
etkinllik2:
a)bazılarında ilk son cümlelerde bazılarında ise ortalarında bulunur
b)anadüşünmceler
A.insanlar kendinden önceki yapıtlarada bakar
C:süs yapayım derken şiirde anlatılanı yok etmesi
c)anlatılanlardanyola çıkarak
d)ya parağrafın başında sonundaki cmlelerde verilir

S.174

paragrafta yer alan yardımcı düşünceler:
1)duyguların hatıraların ve sevgileri çiçeklerle ifade etmek güzeldir.
2)çiçekler temiz duyguları ifadeb eder.
3)çiçeklere dünyamızın güzellikleriyle bakmalıyız.
paragrafın ana düşüncesi:
1)çiçeklerin dilinden konuşmak,renkli ve güzel konuşmaktır.
ana düşünce ile yardımcı düşünceler arasındaki ilişki bağlam eşitliğinde:
paragrafın her düşüncesi çiçek kelimesiyle biririne sağlanmış
çünkü konu çiçektir.anadüşünce paragrafın ilk cümlesidir.
yazar sonraki yardımcı düşüncelerle bu ilk cümledeki duyguları görüşü desteklemiştir.

SAYFA 175 **ÇME VE DEGERLENDİRME:
1.b
2.e
3.a
4.c
5.a
6.c
7.d
8.c
9.c
10.d
11.d

179.nun 3.sorusu;aksam,polisler,kaçanl ar ve ara sokaklar.4.fııl cumlelerının 6.olay paragrafı oldugu ıcın zaman sırasına gore kısı mekan ilişkisine gore sekıllenmıstır.

180.sayfadakı ılk soru;nasıl sorusuyla sorulur.2.tasfır paragrafı 3.gorme 5.bu bır tasfır paragrafıdır.yer ve gorunus sıfatlarla belırtılmıstır.sankı kelımelerle resım cızılmıstır.181.sayfadakı ılk soru;ınsanların haklarını aramak ıcın genellıkle mucadeleler sectıgı ancak konusulup anlasarak bır yol bulunabılınecegı anlatılıyor 2.dusunceyı cesıtlı yonlerden acıklamak tanımlamak ıcın bellı bır duzen ıcınde verılmıstır 3.oznellıktır cunku yazar kendı dusuncelerını verıyor 4.bır durumun nedenlerın ınandırıcı bır nıtelıkte anlatıp ortaya koymak amacıyle yazılmıstır.
182.sayfadakı ılk soru kısının bulundugu ruh halıcozumlenmeye calısmıs yasadıgı bır olay karsısındakı halı verılmeye calısılmıstır 2.ısyan pıskolojısı var 3.nesnel olanları anlattıgı ıcın 4.tahlıl oldugu ıcın konu olan kısının davranıslarından gorunusden konusmasından soz eden cumlelere yer verılmıstır.kahramanın ruh halı cozumlenmeye calısılmıstır
. . .

Dünyada iksir dedikleri padişah duasıdır. Her kim Al-i Osman’dan dua alırsa, şüphesiz tuttuğu iş kolay gelir… Zira onlar bir ulu ocaktır. Kim onlara yan bakarsa onun başı aşağı olur. Barbaros Hayrettin Paşa

" Karada gemiler yapmaya devam edeceğiz, Lakin inanacağız ki Allah c.c denizi ayağımıza getirecektir. "

" Herhangi bir kimse Malazgirtte İnanışının Şahlanışını yaşamadan Kosavada niğboluda bir kılıç olup parlamadan Ulubatlı Hasan olup İstanbulu fethetmeden Sultan Fatih olup Atını denize sürmeden Kanuni olup Şanlı ordularıyla avrupanın içine yürümeden Seyit çavuş olup 250 kiloluk mermiyi Ya Allah deyip Namluya sürmeden bir insan Sakaryanın siperlerine girmeden, ve Kıbrısta Düşman tahkimatının arasından geçmeden Milli Selametin ne olduğunu anlayamaz... "
Alt 10-10-2011, 10:29 PM   #13 (permalink)
Konular:

9.Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Etkinlik Cevapları Sayfa 192-209 Sayfalar Arası

SAYFA:192
1-A
2-E
3-C
4-E
SAYFA:193
5-A
6-D
7-C
SAYFA:195
1.ETKİNLİK
A)Hangi durumların karşılatırıldığını yazınız.
On yıl önce basılan gazete sayısı ile günümüzde basılan gazete sayısı ikisi arasındaki artış.
B)Hangi durumların karşılaştırıldığını yazınız.
Kitap okumayanların kitaplar hakkında ağırbaşlı konuşmaları.Kitap okuyanların da bu durumun hoşlarına gitmemeleri.

SAYFA:196
A)Konuyu somutlaştırmak için verilen örnekleri yazınız.
Akropal,Ayasofya,Selçuk eserleri,Mimar Sinan,Acemi Ali,Atatürk Anıtı,İstanbul Üniversitesi,Taşkışla.
B)Konuyu somutlaştırmak için verilen örnekleri yazınız.
Chicago Üniversitesi profesörlerinden Bobit
SAYFA:199
1-B
2-E
3-C
SAYFA:200
4-E
5-A
6-B
7-C
SAYFA:206
1-D
2-E
3-C
4-D
SAYF:207
5-C
6-A
7-D
8-D
SAYFA:208
9-C
10-C
11-E
SAYFA:209
12-Boş
13-Boş
14-B
. . .

Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Favoriten.de Add to: Seekxl Add to: Kledy.de Add to: Social Bookmark Portal Add to: BoniTrust Add to: 40 Plus - Blog & Bookmark Add to: Bookmarks.cc Add to: Shop-Bookmarks.de Add to: Favit Add to: Newskick Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Facebook.com Add to: Reddit Add to: Jumptags Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Ma.Gnolia Social Bookmarking Infos  

Tags
9sınıf, anlatım, cevapları, dil, etkinlik, kitabı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil