![]() |
#1 |
Beğendikleri: 9
Beğeni Puanı: 38
Tecrübe Puanı: 19
![]()
|
![]() Küfür : Şüphe , cehalet ve inkar gibi sebeplerle iman edilmesi gereken şeylere iman etmemektir. Küfür üç nevidir ;
1- Cehli Küfür : Kafirlerin ve cahillerin küfrü gibi. 2- İnkari ve inadi küfür : Fir'avn ve ona benzeyenlerin küfrü. 3- Hükmi Küfür : Şer'an iman edilmesi gereken şeyleri tahfif etme neticesinde meydana gelen küfürdür. İşte bizim ele alacağımız küfür mevzuu , sonuncu madde zikr edilendir. ![]() ![]() Zoruma gideni içime attım... Şimdi kolayıma geldiği kadarıyla birleştiriyorum kelimeleri... Neyi ne kadar anlatabilirki insan?Yaşadığı hep kendine..Acısının tadı sadece kendine.. ![]() Sohbet Sitemiz Hakkında Bilgi Almak için Tıklayınız ![]() ![]() |
![]() |
Paylas
![]() |
![]() |
#2 |
Beğendikleri: 9
Beğeni Puanı: 38
Tecrübe Puanı: 19
![]()
|
![]() DALALETTE OLAN MEZHEPLER YEDİYE AYRILIR
1- Mütezile mezhebi: bu da kendi arasında 20 guruba ayrılmıştır. 2- Şia mezhebi : Bu da 22 guruba ayrılmıştır. 3- Hariciyye mezhebi : 20 guruba ayrılmıştır. 5- Cebriyye mezhebi. 6- Müşebbihe mezhebi. 7- Neccariyye mezhebi : üç guruba ayrılmıştır. HAK MEZHEBLER Peygamberimizin (s.a.v.), " Onlar benim ve ashabımın yolunda yürüyenlerdir ." buyurarak tebcil ettiği "hak mezhebler " ise üçtür: 1- Selef Muhaddisleri, 2- Eş'ariler, 3- Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat. Bu mezhebler hertürlü batıldan uzaktır. ![]() ![]() Zoruma gideni içime attım... Şimdi kolayıma geldiği kadarıyla birleştiriyorum kelimeleri... Neyi ne kadar anlatabilirki insan?Yaşadığı hep kendine..Acısının tadı sadece kendine.. ![]() Sohbet Sitemiz Hakkında Bilgi Almak için Tıklayınız ![]() ![]() |
![]() |
Paylas
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Tags |
elfazi, küfür |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
"Küfür etmeyi samimiyet, nezaketi zayıflık. Mütevaziliği aptallık | Usta | Güzel Sözler | 0 | 16-08-18 01:35 |
Küfür etmek için pek çok sebebim var! | Usta | Güzel Sözler | 0 | 25-07-18 22:01 |
Gıybet, küfür etmek, kötü söz söylemek orucu bozar mı? | Usta | Ramazan Ayı | 0 | 18-06-15 04:28 |
Mustafa Denizli'dan taraftara küfür! | LeyLa | Spor Haberleri | 0 | 14-04-13 12:00 |
Dinden Çıkaran (Küfür) Sözler | huseyn | Arşiv | 4 | 21-05-10 15:48 |